O tanara si inovatoare arhitecta de interior, absolventa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti, specializata in proiectarea interioarelor de tip functional si estetic.

Colectii realizate: Baia CutiaLiving Cutia, Dormitor Cutia.

Am avut intotdeauna o preferinta pentru reprezentarea grafica a tot ceea ce ma inconjoara, dar am ales sectia de Arhitectura de Interior a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti  pentru ca am fost mereu fascinata de estetica si remodelarea  spatiului in care traiesc. Consider importantă înțelegerea destinației funcționale a spațiului. În proiectele mele, pun accentul pe  asocierea diferitelor materiale și finisaje și pe importanța jonglării cu lumina, culoarea și texturile.

Design-ul presupune aprecierea valorilor simple și importanța conexiunilor. “Eventually everything connects – people, ideas, objects. The quality of the connections is the key to quality per se”. Charles Eames

Despre Formmat:

Am acceptat provocarea Formmat deoarece am încredere în produsul semnat și fabricat în România. Am văzut prin acesta o oportunitate de a îmi pune ideile în practică, iar ulterior de a înfrumuseța interioarele locuințelor prin adaptabilitatea mobilierului pentru diferite spații.

Formmat este un nou brand romanesc care doreste sa promoveze designul autohton, o initiativa pe care o sustin 100%.

Concept:

Pornind de la un box , o forma geometrica simpla, au fost dezvoltate mai multe compoziții, toate având ca laitmotiv cutia. Conceptul s-a născut de fapt acum 2 ani, prin realizarea mobilierului de baie “Cutia”, prezentat si premiat in cadrul Consursului de Design de Mobilier Bife Sim 2013 si expus in cadrul Targului de Design Milano 2014.

Am pornit de la cutie ca și recipient primordial de depozitare și am tratat-o, în ansamblul de mobilier creat, ca pe un laitmotiv. Ceea ce a distins in mod particular aceasta propunere fata de mobilierul obisnuit , static, a fost factorul de miscare (“motion”). Am folosit concepul de box-in-box, modulele fiind interschimbabile. Prin extragerea si repozitionarea cutiilor, compozitia se poate reconfigura in functie de nevoile sau cerintele momentului. Ca atare, Cutia este un concept versatil de mobilier și poate fi aplicat oriunde într-o locuință.

Treptat, am dezvoltat mai multe prototipuri, în funcție de cerințe, iar demersul a fost relativ cursiv datorită principiului de modularitate pe care s-a dezvoltat întrega gamă.

Astfel, colecția “Cutia”, care cuprinde mobilier pentru întreaga locuință, este bazată pe același principiu – al modularității– si urmeaza aceleasi linii simple, (curate si) contemporane.

Am cautat sa folosesc acelasi principiul al contrastului , imbinand diferite materiale in proportii armonioase. Am optat pentru asocierea a doua materiale contrastante, care prin alaturare sa se puna in evidenta unul pe celalat : unul rece –MDF lacuit lucios– si unul cald – lemnul masiv stejar periat.

Recomandarile arhitectului:

Cutia este adaptabilă oricărui tip de spațiu, prin modularitatea si versatilitatea de care dispune. Asocierea materialelor si texturilor diferite permit realizarea de compoziții diferite în fucție de preferințe și necesități. Iar jocul dintre lumini, forme și finisaje vă va permite continuitatea în spațiile cu funcțiuni diferite printr-o amenajare armonioasă.

Consider că estetica aleasă de mine poate fi apreciată de numeroase categorii  de vârstă,  atât pentru contemporaneitatea conceptului, modularitatea sa , spiritul ludic (boxurile interschimbabile) cât ș pentru eleganța dată de însăși simplitatea sa.

Recomandari finisaje arhitect

Am optat pentru asocierea a doua materiale contrastante, iar pentru a evidentia si mai puternic acest contrast, tipul finisajului a fost atent gandit. Astfel, cutia (modulul multiplicat) este regasita in doua variante : lemn masiv stejar periat si MDF alb lacuit lucios, iar blatul din corian are insertii din lemn masiv reprezentate de accesorii.

Imaginea produsului finit este una estetica, obtinuta prin armonizarea unei simple cutii, cu finisaje diferite. Aceasta simplitate a elementului de baza este cea care da autenticitate compozitiei.