poza site Raluca

Colectii realizate: Baia Otono, Livingul Otono, Dormitorul Otono.

Nascuta in Muntii Transilvaniei, un rol important in evolutia mea de Arhitect l-a avut insasi natura si copilaria mea. Momentele frumoase petrecute acolo, in care textura si mirosul lemnului joaca un rol extrem de important, imi permit sa creez de fiecare data o poetica diferita a spatiilor in care conceptul reprezinta un rol semnificativ pentru mine.

Fiind pasionata inca de mica de culoare si pictura, am urmat liceul de Arhitectura ,,Sigismund Toduță-Deva” (2002 – 2006), după care am continuat cu aceeași pasiune Universitatea de Arhitectură de Interior Ion Mincu -București (2006 – 2011).

Un rol decisiv in cariera mea de Arhitect l-au avut proiectele de arhitectura realizate impreuna cu designerii italieni timp de un an intr-un birou de Arhitectura din Roma. Aceasta experienta mi-a format bazele in aceasta meserie si m-a facut sa inteleg ca, pentru a deveni un bun Arhitect de Interior, trebuie sa stii sa modelezi proportiile, culorile, texturile, astfel incat ambientul creat sa aiba o identitate proprie, sa poata transmite o emotie si sa trezeasca un sentiment.

Despre Formmat:

Formmat reprezinta brandul romanesc prin care designul de produs din Romania va recapata o noua forma, datorita modalitatii de analiza, proiectare si satisfacere a diferitelor nevoi. Pentru mine, este o oportunitate foarte mare de a-mi prezenta propria colectie de mobilier cu ajutorul acestui brand. Designul reprezinta procesul de creatie in care emotiile, gandirile, ideile, formele , functiile si materialele devin un singur obiect care se poate adresa unui intreg public, iar acest brand inglobeaza toate aspectele subliniate.

Concept:

Intreaga colectie deriva de la mobilierul de baie OTONO, prezentat si la Targul International de Design de la Milano din 2013. Influentele retro dau designului personalitate, subliniind elementele anilor ’50 prin caldura, eleganta si rafinament, astfel incat conceptul modular se poate integra si adapta atat in amenajarea personalizata a livingului, cat si in amenajarea baii.

Simplitate, minimalism, înclinație spre natural. Iată doar câteva dintre elementele deosebite regasite la mobilier, in care conceptul principal este constituit de natura. Mobilierul este integral din lemn, putandu-se implementa orice finisaj dorit.

Recomandarile  arhitectului:

Colectia OTONO se adreseaza oricarui public. Aceste elemente a anilor ’50 reinterpretate se integreaza perfect in orice ambient, reusind sa valorizeze spatiul. Combinand mobilierul contemporan cu elemente de design de la mijlocul secolului trecut, va rezulta un interior placut, potrivit pentru persoanele creative, romantice, visatoare si nostalgice. Noua colectie reprezinta o solutie cocheta si moderna adaptata oricarui tip de locuinte.